Jij en je stage

 

Tijdens je opleiding ga je stage lopen. In deze periode leer je onder andere het helpen, verzorgen, verplegen van mensen binnen de zorgsector. Baby's, peuters, kleuters, jongeren, volwassenen of ouderen, met allemaal een eigen specifieke aanpak, kunnen jouw doelgroep zijn. Alles wat je leert tijdens je stage, helpt je om je toekomstig beroep zo goed mogelijk uit te oefenen. Dit gedeelte van deze site is voor jou ter informatie en oriëntatie.

Het SBBL zoekt altijd voor jou een geschikte stageplaats binnen onze regio. Je gaat nooit zelf op zoek naar een stageplaats. Mocht je buiten de regio wonen, dan kan, na specifieke toestemmming, een uitzondering worden gemaakt.

Het gebeurt regelmatig dat het stagebedrijf aan jou vraagt om te solliciteren voordat je  voor de stageplaats in aanmerking komt. Het is daarom belangrijk om goed je studentmail in de gaten te houden.
Je krijgt per stageperiode eenmalig een stageplaats aangeboden van het SBBL. Uiteraard houdt het SBBL rekening met de enkelvoudige reistijd van maximaal 5 kwartier.
Niet in alle gevallen kan er rekening worden gehouden met jouw wensen wat betreft de door het SBBL aan jou aangeboden stageplaats. Dit komt omdat stageplaatsen schaars zijn. Accepteer je het eenmalig stageaanbod niet, dan is de kans zeer aannemelijk dat je als gevolg van het geen gehoor geven aan de aangeboden stageplaats een studievertraging oploopt. Het is daarom belangrijk goed de aanwijzingen van het SBBL in de plaatsingsmail op te volgen.

 

BPV Handleiding

aanmeldingsformulier stage 's Heeren Loo, regio Noordwijk

aanmeldingsformulier stage Middin

Handige Links

Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven

Weet of je stageplaats erkend is.
 

https://stagedocenten.s-bb.nl/